Το σπιτάκι μας

 

Ιδέες για δώρα

Για ορισμένους η επιλογή ενός δώρου για τους αγαπημένους του αποτελεί συχνά σύνθετη και ψυχοφθόρα διαδικασία! Η αδυναμία της επιλογής, η έλλειψη φαντασίας ή ακόμη και η έλλειψη διάθεσης για να ασχοληθεί κανείς με την αναζήτηση του "τέλειου" δώρου συχνά οδηγούν σε λανθασμένες και ατυχείς επιλογές! Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που καταλήγουμε σε "βαρετές" και "συνηθισμένες" λύσεις της τελευταίας στιγμής!!!

Σ' αυτή τη στήλη θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε και να μοιραστούμε τις ιδέες μας μαζί σας... και είμαστε σίγουροι ότι πλέον στα δώρα σας θα κάνετε "τη διαφορά"...

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!!!

Κατασκευή ιστοσελίδας-site

Δώρα αγάπης

Οικονομικές λύσεις

Πρωτότυπες και αλησμόνητες λύσεις...για "μεγάλα" δώρα

Παιδικά Δώρα

Δώρα δίχως τύψεις για το σπίτι και την οικογένειά σας

 


Οικονομικές λύσεις...

Δύσκολοι καιροί για …έξοδα! Είναι κοινά αποδεκτό ότι τα ελληνικά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν ίσως την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Έξοδα-έξοδα-έξοδα και ένας σωρός υποχρεώσεων στις οποίες πρέπει με επιτυχία να ανταπεξέλθουμε… Και έρχονται και αυτές οι γιορτές-ονομαστικές, γενέθλια, επέτειοι κ.α- στις οποίες θέλουμε τόσο πολύ να συμμετέχουμε αξιοπρεπώς αλλά και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
 
Σ’ αυτή τη στήλη θα βρίσκετε ιδέες για δώρα όμορφα, «χειροποίητ», χαμηλού κόστους που είναι σίγουρο ότι θα γεμίσουν χαρά τους αγαπημένους σας και θα βαρύνουν ελάχιστα τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό.

Δείτε μερικές από τις ιδέες μας…

Κουλουράκια

Καφές ή σοκολάτα

Stencils

Κουβερτούλα

Φωτογραφία

Δίσκος σερβιρίσματος

Πάνινη τσάντα

Κοχύλια

Ποτά


Κουλουράκια...Ένα όμορφο κουτί τυλιγμένο με μία υπέροχη φαρδιά σατέν κορδέλα και μέσα του φρέσκα μυρωδάτα κουλουράκια… μη μου πείτε ότι δεν σας ταξιδεύει η εικόνα; Με ζεστό καλής ποιότητας καφέ ή μία πλούσια σοκολάτα… Ένα δώρο «παντός καιρού» που σίγουρα θα τιμήσουν οι αποδέκτες του (συνταγές για κουλουράκια θα βρείτε στη στήλη «μαγειρεύοντας μαζί»).
 
Καφές ή σοκολάτα... Το ξέρατε ότι υπάχει καφές αι σοκολάτα που στοιχίζουν περισσότερο και από ένα δώρο αξίας; Όχι δεν σας προτείνουμε να δώσετε μία περιουσία για ένα βαζάκι καφέ, αλλά ένας καλής ποιότητας καφές σε ένα όμορφο αεροστεγές δοχείο, με ανάγλυφο ζωγραφισμένο το όνομα του παραλήπτη, σίγουρα αποτελεί μία όμορφη ιδέα για ένα δώρο «αξίας»… συναισθηματικής
 
Stencils... Για όσους δεν τα γνωρίζουν είναι «καλουπάκια» που σε βοηθούν να ζωγραφίζεις όμορφα και δίχως κόπο μοτίβα, γράμματα, αριθμούς. Με τα stencils μπορείς να μετατρέψεις σχεδόν την κάθε επιφάνεια σε έργο «τέχνης». Απλές μονόχρωμες πετσέτες μπορούν να γίνουν «ξεχωριστές» ζωγραφίζοντας πάνω τους τα αρχικά του παραλήπτη τους… Απλά κουτιά συσκευασίας γίνονται «ιδιαίτερα», βαζάκια αποκτούν «ονοματεπώνυμο»…
 
Κουβερτούλα... Κρύο… κρύο… καιρός για δύο, τρεις, τέσσερις… Μην πάει ο νους σας στο πονηρό… Απλά μία καλής ποιότητας κουβερτούλα μπορεί επάξια να αποτελέσει ένα πολύ ωραίο δώρο για τους φίλους ή την οικογένεια…

Φωτογραφία… Μία φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό δώρο για τους αγαπημένους σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία ψηφιακή μηχανή έτοιμη να απαθανατίσει υπέροχα τοπία διακοπών ή στιγμές οικογενειακής γαλήνης. Με μία απλή μεγέθυνση ή και στην απλή της διάσταση μπορεί να αποτελέσει το αγαπημένο θέμα μίας όμορφης κορνίζας, μίας κούπας, ενός mouse pad ή ακόμη και ενός απλού T-shirt. Κόστος ελάχιστο.

Δίσκος σερβιρίσματος… Ένας απλός δίσκος σερβιρίσματος μπορεί να αποτελέσει ένα «ξεχωριστό» κομμάτι στην κουζίνα των αγαπημένων σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κομμάτι ταπετσαρίας στις διαστάσεις του δίσκου. Το κολλάτε προσεκτικά και το δώρο σας είναι έτοιμο!  

Πάνινη τσάντα… Μία πάνινη τσάντα μπορεί να μεταμορφωθεί στο απαραίτητο αξεσουάρ για τα ψώνια. Οικολογικό, καλόγουστο και αγαπημένο. Το μόνο που χρειάζεται είναι η προσωπική σας πινελιά. Από καταστήματα με είδη ραπτικής μπορείτε να προμηθευτείτε όμορφα κουμπιά, γράμματα κεντημένα πάνω σε αυτοκόλλητη ταινία, χαντρούλες και πλήθος άλλων στοιχείων που μπορούν να διακοσμήσουν και να μεταμορφώσουν μία απλή πάνινη τσάντα και να την κάνουν να ξεχωρίζει.  

Κοχύλια...Οι διακοπές σε πραθαλάσσια μέρη μπορούν να αποειχθούν η καλύτερη πηγή συλλογς πρώτων υλών για η δημιουργιή μας διάθση. Τα κοχύλια μπορούν με την τοποθέτηση ρεσώ μέσα τους να αποτελέσουν όμορφη και ρομαντική φωτιστική πηγή. Οι πέτρες και η άμμος, οι αστερίες και τα κοχύλια μέσα σε ένα όμορφο και απλό βάζο, δύναται να δημιουργήσουν μία υπέροχη σύνθεση για το μπαλκόνι των αγαπημένων μας.  

Ποτά… Μπορεί ένα μπουκάλι κρασί να ξεπεράσει την ταμπέλα του «δώρου της τελευταίας στιγμής»; Αν τυλιχθεί με ένα κομμάτι ύφασμα της αρεσκείας μας, δεθεί το ύφασμα στο στόμιο με κορδέλα πολυτελείας και τοποθετηθεί σ’ αυτό καρτελάκι με τις από καρδιάς ευχές μας, τότε ναι μπορεί να καταταχθεί στα δώρα πολυτελείας. Φαντασία και διάθεση και το δώρο μας θα ξεπερνά κάθε προσδοκία.